Monday, February 29, 2016

សម្លរណាំយ៉ា

របៀបធ្វើ សម្លរណាំយ៉ា

គ្រឿងផ្សំ
- ត្រីតាមចំនូលចិត្ត ៨ខាំ
- ទឹក ៥ចានចង្កិះ
- ស្លឹកក្រូចសើច ៥-៦សន្លឹក
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ៣ដើម (ដំអោយបែក កាត់ខ្លីៗ)
- រមៀត ៣-៤ដុំ (ដំអោយបែក)
- អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករ ១ស្លាបព្រាបាយ

គ្រឿងការី
- ម្ទេសគ្រៀម ៥ផ្លែ
- ម្ទេស តាមចិត្ត
- គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ល្អិតៗ ៣ស្លាបព្រាបាយ
- រមៀត ៣ដុំ
- រំដេងហាន់ល្អិតៗ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមស ១០កំពិស
- ខ្ទឹមក្រហម ៤ដុំ
- កាពិ ១ស្លាបព្រាបាយ

របៀបធ្វើ
- ត្រីធ្វើអោយស្អាត កាត់ជាពីរ។
- ដាំទឹកអោយពុះដាក់ គល់ស្លឹកគ្រៃ រមៀត ស្លឹកក្រូចសើច អំបិល ស្ករ និង ត្រីចំអិនរហូតដល់ឆ្អឹន រួចស្រង់ទុកអោយត្រជាក់ បេះយកសាច់។
- បុកគ្រឿងការីទាំងអស់ចូលគ្នាអោយម៉ដ្ធល្អ សឹមដាក់សាច់ត្រីបុក ជាមួយរហូតរលាយជាសាច់មួយ។
- យកគ្រឿងបុកដាក់ចូលក្នុងទឹកស្ងោរត្រី ទុកអោយពុះ ភ្លក្សរសជាតិ តាមចំនូលចិត្ត យកទៅញុំាំជាមួយនំបញ្ចុក និងបន្លែជាការស្រេច៕

Ingredients
- 500 g of rice noodle
- 800 g of fish
- 5 cup of water
- 5-6 Kaffir lime leaves
- 3 lemongrass
- 3-4 turmeric
- 1 tbsp of salt
- 1 tbsp of sugar

For curry paste
- 5 dried red chili, soak
- 10-15 bird chili
- 3 tbsp of lemongrass
- 3 tbsp of galangal
- 2 tbsp of turmeric
- 4-5 shallots
- 10-15 garlic cloves
- 1 tbsp of shrimp paste
- 1 tsp of black pepper corn

Preparation
- Cut fish in half.
- Crush lemongrass and turmeric set aside.
- Boil the water add lemongrass, turmeric, Kaffir lime leaves, salt, sugar and fish into pot. Simmer until cook than cool down.
- Pound dried red chili, bird chili and black pepper corn until smooth
- Add lemongrass, galangal, turmeric, garlic, shallots, shrimp paste and cooked fish pound until all ingredients combine.
- Add curry paste into fish stock.
- Serve rice noodles with spicy curry sauce and vegetable. Ready to serve.

No comments:

Post a Comment