Monday, February 29, 2016

ខមាន់ឆ្នាំងដី

របៀបធ្វើ ខមាន់ឆ្នាំងដី

គ្រឿងផ្សំ
- ភ្លៅមាន់ ១គីឡូ
- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៣ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹក ២ចានចង្កិះ
- ទឹកខ្មេះ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកក្រូចឆ្មារ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករត្នោត ៣ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមបារាំង ១ដុំ ហាន់ល្អិតៗ
- ម្ទេស ២ផ្លែចិញ្រ្ចាំអោយម៉ដ្ធ
- ខ្ទឹមស ៤កំពិសចិញ្រ្ចាំអោយម៉ដ្ធ
- ខ្ញីចិញ្រ្ចាំ ២ស្លាបព្រាបាយ

របៀបធ្វើ
- ភ្លៅមាន់ លាងទឹកអោយស្អាត ទុកអោយស្ងួតទឹក។
- លាយទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹក ទឹកខ្មេះ ទឹកត្រី និងទឹក្រូចឆ្មារ ក្នុងចានមួយ អោយសព្វទុកមួយឡែក។
- ដាំប្រេងឆាក្នុងខ្ទះអោយក្តៅ ដាក់ភ្លៅមាន់បំពងដោយប្រើភ្លើងមធ្យម រាល់៥នាទីប្រែវាម្តង រហូតដល់ភ្លៅមាន់ប្រែជាក្រហមល្អ រួចស្រង់ ទុកមួយឡែត។
- យកឆ្នាំងដី ដាក់ស្ករត្នោតកំលោចអោយឡើងជើងអង្ក្រង រួចចាក់ ទឹកផ្សំរសជាតិចូល កូរពីរបីត្រឡប់ ដាក់ភ្លៅមាន់ ខ្ទឹមបារាំង ម្ទេស ខ្ទឹមស និងខ្ញី ចំអិន រហូតដល់សាច់ឆ្អឹនល្អ និងស្ងួតទឹកបន្តិច ប្រហែលជា ៣០ទៅ៣៥ នាទីជាការស្រេច៕


No comments:

Post a Comment