របៀបធ្វើ សម្លរប្រហើរនំបញ្ចុក
គ្រឿងផ្សំ
-ត្រីរ៉ស់ ១ ក្បាល ៥០០ ក្រាម ធ្វើឲ្យស្អាត
-គ្រឿង ២-៣ ស្លាបព្រាបាយ (គ្រឿងបុកហើយត្រូវមានលាយខ្ទឹមស)
- ខ្ទិះដូង (ដើម) ១ កូនចាន
- ខ្វិះដូង (ចុង) ១ ចានគោម
- ប្រហុក ៤-៥ ត្រី (ត្រីតូចល្មម)
- ប៊ីចេង ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីធ្វើ
១. ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះដើម្បីស្ងោរត្រី ពេលដែលត្រីឆ្អិនហើយ អ្នកត្រូវស្រង់ត្រីនោះទុកដោយឡែកសិន រីឯទឹកដែលសល់ពីស្ងោរត្រីក៏ទុកដែរ។
២. យកទឹកដែលស្ងោរត្រីដាក់ដាំជាមួយខ្ទិះដូង (ខ្ទិះចុង) ឲ្យពុះ បន្ទាប់មកយកប្រហុកមកជ្រុម រួចគ្របទុកបន្ថយកំដៅដាក់តិចៗសិន។
៣. យកត្រីដែលស្ងោរឆ្អិនបេះយកតែសាច់យកទៅបុកជាមួយគ្រឿង ប៉ុន្តែកំឲ្យម៉ត់ពេក រួចយកខ្ទិះដូង (ខ្ទិះដើម) មកចាកដាក់លាយជាមួយច្របល់ចូលគ្នា រួចចាក់ចូលទៅក្នុងទឹកដែលសល់ពីស្ងោរត្រីនោះ។
៤. ពេលដែលទឹកសម្លរពុះទើបអ្នកបន្ថែម ប៊ីចេង, ស្ករស និងអំបិល រួចភ្លក់មើល ប្រសិនបើស្ទើររស់ជាតិបន្ថែមទៅតាមចំណង់ចូលចិត៕
No comments:
Post a Comment