របៀបធ្វើ ងាវឆាអំពិលទុំ
គ្រឿងផ្សំ
- ស្កសរ ២ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ម្ទេស ២ ឬ ៣ ផ្លែ
- ស្លឹកជី ៣ សន្លឹក
- ងាវស្រស់ ៥០០ ក្រាម
- ប្រេងឆា ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- អំបិល ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ទឹកត្រី ៣ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- អំពិលទុំ ៤-៥ គ្រាប់
- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹម ២-៣ កំពិស
របៀបធ្វើ
- យកងាវមកត្រាំទឹកអង្ករប្រហែលមួយម៉ោង បន្ទាប់មកលាងទឹកឲ្យស្អាតស្រងទុកឲ្យស្រសទឹក។
- ម្ទេសហាន់ជាបញ្ឆិតៗ និងបេះស្លឹកជីទុករោយពីលើងាវ។
- លាយប្រេងឆាមួយស្លាព្រាកាហ្វេជាមួយនិងអំបិលស្ករ, ប៊ីចេង, ទឹកត្រីព្រមទាំងអំពិលទុំក្នុងកូនចានមួយកូរឲ្យសព្វទុកមួយអន្លើ។
- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមបំពងឲ្យឡើងឈ្ងុយ បន្ទាប់មកចាក់ទឹកម្ចូដែលបានលាយទុកនោះចូលរួចបន្ថែម ឆាងាវមួយត្រឡប់ឲ្យងាវហាមាត់ដួសដាក់ចានរួចបន្ថែមម្ទេស និងស្លឹកជីដែលបានរាបទុកមកដាក់ពីលើជាកាស្រេច។ អ្នកអាចឆាងាវជាមុនសឹមដាក់ទឹកម្ជូជាក្រោយក៏បានដែល៕
No comments:
Post a Comment